De Raad van Kerken Leidschendam-Voorburg is heel blij dat de Franse Kerk uit Voorburg en de Koptisch Orthodoxe Kerk uit Leidschendam als leden zijn toegetreden tot onze Raad.

De Franse Kerk staat aan de Franse Kerkstraat in Voorburg en de Koptische Heilige Maria en Papa Kyrillous VI kerk aan de Burgemeester Sweenslaan in Leidschendam. We heten deze kerkgemeentes van harte welkom in ons midden!
Neemt u vooral eens een kijkje in beide kerken.

Het historische gebouw in de Franse Kerkstraat is elke donderdag open voor gebed, stilte en bezinning en voor gesprek met dominee Bart Noort. En natuurlijk op de zondag bij diensten. De Franse Kerk behoort bij de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk en heeft naast dit kerkgebouw ook een pioniersplek in Leidschenveen en Ypenburg (www.hecht-lvyp.nl )
Zie voor meer informatie: www.fransekerk.nl

De koptische gemeente is druk bezig de kerk, die bekend was als de Sint Joseph Opifex, te verbouwen en opnieuw in te richten. Zodra de verbouwing klaar is staan ook de deuren in Leidschendam wijd open om ons te ontvangen en zullen we kennis kunnen maken met de gebruiken van deze orthodox christelijke gemeente. De kerk verzorgt het geestelijk leven van Orthodoxe Kopten uit Egypte, Sudan, Ethiopië en Eritrea. Ook Nederlanders die door een huwelijk aan de kerk verbonden zijn of die zelfstandig tot het Orthodoxe geloof gekomen zijn behoren tot het werkterrein van de kerk.

Zie voor meer informatie: www.koptischekerk.nl