De Raad van Kerken roept kerken in heel Nederland op om de komende drie woensdagen, van 19.00 – 19.15 de kerkklokken te luiden.

Het coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. De kerken willen in deze tijden van onzekerheid een boodschap van bemoediging, hoop en troost verspreiden. De klokken “van hoop en troost” verbinden kerken en mensen over grenzen van sociaal isolement heen. Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor hen die ziek of alleen zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Ook de Leidschendamse en Voorburgse kerken doen mee en bieden daarnaast de mogelijkheid voor het branden van een kaarsje of gebed in de Oude Kerk van Voorburg tussen 11 en 13 uur, in de Franse kerk van 15 – 17 uur en de gehele dag in de Mariakapellen van de Martinus en de Petrus en Paulus kerk.

En daarnaast luidt elke dag om 12 uur het Angelus en de Onze Vader klok om u op te roepen samen te bidden op dat uur.

Bidt u mee vandaag!