Op 18 maart begonnen we ook in Leidschendam en Voorburg met het wekenlijks luiden van de klokken van de kerken op woensdagavond van 19.00 tot 19.15 uur. Deze klokken van hoop en troost verbinden mensen over de grenzen van sociaal isolement heen en roepen op om te bidden voor allen die ziek of in de rouw zijn en voor hen die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Landelijk is besloten de actie af te sluiten met de laatste luidingen op woensdag 29 april en op Bevrijdingsdag 5 mei van 12.00 tot 12.15 uur.

Met de langzaam verruimende maatregelen van de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan gaan we een nieuwe fase in. Met de klokken hebben we niet anders gewild dan dat mensen de hoop niet zouden verliezen, nu is er weer hoop dat het “nieuwe normaal” er echt zal komen.

Daarom luiden de klokken op 5 mei, bevrijdingsdag van 12.00 – 12.15 uur voor de laatste keer als teken van hoop en troost voor ons land en onze stad. Daarmee markeren we tevens de dag waarop het 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd is en laten we horen dat we hopen en erop vertrouwen dat we samen Corona kunnen overwinnen.

Radio Actueel van Midvliet heeft onze voorzitter geïnterviewd over het luiden en ook in het Krantje is aandacht besteed aan het initiatief. We danken alle kosters en vrijwilligers die de afgelopen week en deze en volgende week speciaal naar de kerk gingen om de luidklok te bedienen!
En voor wie hoop en troost nodig heeft luidt hier de Dorpskerk nog even door!