Gebed voor vluchtelingenzondag

Op zondag 21 juni 2020, de dag na Wereldvluchtelingendag, bidden wij voor alle mensen op de vlucht. Wereldwijd meer dan 70 miljoen mensen, een onvoorstelbaar groot aantal. Lees en deel het gebed op onze site. 20 juni is international aangewezen als Wereldvluchtelingendag. Belangrijk daaraan in onze kerkdiensten aandacht te besteden. Op de website van Kerk in Actie staan meer suggesties voor de liturgie.

Livestream wake voor vluchtelingen vanuit Haags buurt-en-kerkhuis Bethel

Op 20/21 juni 2020 van 12 tot 12 uur is de eerste editie van de 24-uurs Wake voor vluchtelingen in het Haagse buurt-en-kerkhuis Bethel, de plaats van het kerkasiel. Thema is: ‘Kinderen eerst’. We staan stil bij de resultaten van het kinderpardon en bij de vluchtelingenkinderen op de Griekse eilanden. In een doorlopend programma van vier- en inspiratiemomenten, informatie en dialoog komen verschillende voorgangers, jonge vluchtelingen, juristen, politici en hulpverleners aan het woord. Volg de livestream op wakevoorvluchtelingen.nl.