De kerkgemeenschappen zijn in deze Pinkstertijd creatief naar buiten getreden.

Het kleurt rood in Leidschendam-Voorburg en er gaat een Lopend Vuurtje rond.

Er hangen rode vlaggen bij de kerken met de tekst Houd Moed Heb Lief.

Op zaterdag 6 juni zullen alle ondernemers in het oude centrum van Voorburg vanuit de Franse Kerk en de Oude Kerk bloemen en zo’n kaart ontvangen om hen een hart onder de riem te steken

De protestantse gemeente verspreidde in de week voor Pinksteren rode kaarten met deze tekst om voor het raam te zetten. Overal in Leidschendam-Voorburg bemoedigen we elkaar!
De bewoners van verzorgingshuizen kregen met Pinksteren cakes met het opschrift.

Vanuit de PGV Leidschendam loopt een vuurtje – het Pinkstervuur. Daar werd aan kerkmensen gevraagd een vuur te verbeelden op hun raam of in de voortuin. En zo konden en kunnen we op vuurjacht langs geborduurde vuren, leesplankjes met VUUR, tekeningen, raamhangers met de gaven van de Geest en werd er ook echt een vuur ontstoken in een vuurkorf.

En tenslotte:
In de Oude Kerk van Voorburg daalt de Geest in de vorm van een met en door gemeenteleden tezamen gemaakt kunstwerk van duiven naar beneden.
Waard om even binnen te lopen om het te bekijken.
Elke dag (behalve op zondag) is de kerk open tussen 11 en 13 uur.

2 reacties

1. Fantastisch wat een mooie initiatieven allemaal. En wat fijn dat de Raad van Kerken toch een bloemstuk bij het monument heeft gelegd. Mijn vriend en ik waren daar de dag tevoren. Gewoon omdat we erbij stil wilden staan en omdat we de veranderingen wilden zien. Prachtig werk van West Gedenktekens. Hulde ook aan degenen die zich daarvoor hebben ingezet!