Op 9 juli zal de Raad van Kerken Leidschendam-Voorburg weer vergaderen in de grote zaal van de Voorhof van de Dorpskerk – mooi op gepaste afstand van elkaar. We zijn blij dat dat weer kan.  We hopen dan uit te wisselen wat er in de afgelopen maanden in en rond de kerken is gebeurd en ook hoe de verschillende kerken in de komende maanden omgaan met de mogelijkheden die er zijn om weer met meer mensen bijeen te komen, kerkdiensten weer op te starten en een veilige kerk te realiseren.e

Verder zijn we druk met de realisatie van een “herinnering” aan de Schakel en haar functie in de nieuwe Mall of The Netherlands. Daar willen we dan ook naast terugkijken vooral middels een mooi kunstwerk een plek om na te denken en een plek van verwijzen naar wat de kerken kunnen bieden mee realiseren, midden in deze commerciele wereld van de Mall. Er is een prachtig ontwerp van de Voorburgse kunstenaars Frans Kokshoorn en Ming Hou Chen dus we zien ernaar uit hier over te spreken.

Het thema vluchtelingen staat op de agenda evenals het punt van de kerken in oorlogstijd in het kader van 75 jaar vrijheid.
En dan liggen er nog wel wat zaken ter tafel die onze aandacht vragen. Mooi om weer te mogen en kunnen uitwisselen in oecumenisch verband.