Kerst dit jaar ziet er anders uit dan andere jaren, al blijft de boodschap van Hoop en Verwachting hetzelfde.
Met de nieuwe maatregelen en adviezen van de landelijke kerken zijn heel veel vieringen alleen online mee te maken, ook met kerst. De informatie daarover vindt u op de website van iedere kerk.
De situatie verandert mee met de adviezen van de landelijke kerken en overleg met de overheid. Voor zover we nu weten zijn er op Kerstavond alleen online vieringen Op kerstmorgen zijn in de Franse Kerk, de Petrus en Paulus kerk, de Martinus kerk en de Hoeksteen een beperkt aantal kerkgangers bij de viering aanwezig, uitsluitend na aanmelden via de adressen op de website van de kerk.

Naast de vieringen zijn kerken creatief in het bedenken van manieren om te vieren en te delen en het contact tussen gemeenteleden te onderhouden en te verstevigen, juist in deze tijd.
Er worden nieuwsbrieven verspreid, de Oude Kerk heeft een nieuwe kerkapp, kerkleden bellen elkaar en brengen kerstattenties en baksels.

Een greep ut de activiteiten:

• Leden van de PG Leidschendam zorgen overal in de wijk voor kerststallen in hun vensterbank, die wekelijks voller worden. U kunt een route volgen en zo alle stallen ontdekken.
  • Bij de Koningkerk in Voorburg staat buiten een door gemeenteleden gemaakte kerststal waar elke zondag van advent een uitbreiding bij kwam.
  • De Verrezen Christuskerk houdt geen vieringen maar wel is de kerk open en kun je een lichtje meenemen om te verspreiden in de wijk.
  • De Oude Kerk stuurt “kerstengelen” ¬†op pad om voor een medegemeentelid iets leuks te doen, even aandacht te geven en zo licht te delen
  • In Leidschenveen heeft HECHT Leidschenveen een coronaproef kerstwandeling uitgezet waar je via QR codes aan een achttal huizen delen van het kerstverhaal kunt zien middels filmpjes.
  • In het Huygenskwartier is eenzelfde wandeling uitgezet die begint bij de Oude Kerk
  • De Oude Kerk (11.45 tot 13.00 uur) en de Franse Kerk (15.00 tot 17.00 uur) zijn nog steeds rond het middaguur open om even stil te zijn, te bidden, met iemand te spreken en een voorbede achter te laten. De kans om toch de kerken in kerstsfeer te bekijken ook!
    Om 12 uur luidt de klok met oproep tot het bidden van het Onze Vader, en het lezen van de O-antiphonen – de namen van Christus tot de Kerst. (ook online mee te vieren)
  • De Franse Kerk heeft een tentoonstelling in de kerk en online onder de titel “Hij neemt jou serieus”.
  • Voor de Dorpskerk, de Kruisheuvelkerk en de Leidraad staat op 23, 24 en 25 december een grote houten boom waaraan iedereen wensen voor de toekomst kan hangen.
  • De Hoeksteen zal op kerstavond meedoen aan de landelijke actie om tussen 19.00 en 19.15 muziek vanuit de kerk te laten horen door de deuren open te zetten en het orgel te bespreken.
  • Het carillon van de Oude Kerk wordt bespeeld op de middag voor kerst met kerstliederen.

en hiermee zijn we niet uitputtend dus bezoek vooral de websites van de kerken voor de meest actuele informatie of abonneer u op de nieuwsbrieven van de kerken.