De komende weken zijn er in veel kerken speciale activiteiten in het kader van de tijd voor Pasen.
Vastensoep afhalen, een Paas wandeling lopen door het centrum van Voorburg, een paasboom van gehaakte sjaals, een hongerdoek, de werken van barmhartigheid, bezinning, levende standbeelden die de weg van Jezus uitbeelden: op vele manieren bereiden kerken zich voor op het grote feest van Pasen. Doe mee over kerkmuren heen!

In de Franse Kerk oefent men 8 verschillende manieren om de weg van Jezus liefde te gaan en wordt dat elke week door jong en oud uitgebeeld door jong en oud in een levend standbeeld. Rond Pasen biedt de kerk aan de mensen rond de kerk een paaswandeling aan waarbij op interactieve wijze het paasverhaal wordt verteld. En ook gaat de gastvrijheid in de Open Kerk (donderdag tot en met zondag van 15.00-17.00 uur gewoon door.

Vastensoep in tijd van corona: Deze oecumenische activiteit gaat dit jaar toch door, al is dat in een andere vorm dan andere jaren. De soep kan dit jaar worden afgehaald en thuis gegeten worden, waarbij de opbrengst is voor het vastenproject. Voor meer informatie en waar de soep besteld kan worden klik hier en hier

De Protestantse Gemeente Leidschendam heeft een digitale veertigdagenkalender met elke dag een bijbellezing door een gemeentelid, soms een filmpje of lied. U kunt meedoen op veertigdagenkalenderonline

De Protestantse Gemeente Voorburg volgt in de diensten de werken van barmhartigheid en heeft bij gemeenteleden de veertigdagenkalender van Petrus bezorgd en ook de kinderen hebben hun eigen veertigdagenkalender met opdrachtjes en spaardoosje ontvangen.

Paasboom: In de Open Hof wordt gewerkt aan een mooi project in samenwerking met de buurt Bovenveen. In de tuin van de Koningkerk zal een grote Paasboom worden neergezet die in de week voor pasen versierd zal worden met vele sjaals van door gemeenteleden en mensen om de kerk heen gebreide en gehaakte lapjes die zo een feestelijk geheel vormen. Kijk op de website van die kerk om te zien hoe u mee kunt doen. Enkele weken na pasen worden de sjaals gewassen en aan dak- en thuislozen gegeven. Voor meer info: bekijk het filmpje hier

Hongerdoek: Gemeenteleden van de Martini wijkgemeente maken samen over de werken van barmhartigheid een Hongerdoek door het doek steeds door te geven en verder te schilderen naar gelang de weken en werken aan bod komen. Voortgang wordt in de kerkdienst getoond en het hele doek komt uiteraard met pasen in de kerk.

In de Verrezen Christus Parochie is voor de vasten het thema gekozen ” vastentijd-tijd voor bezinning” wat in de vieringen het leidende thema is.

In de Martinuskerk zijn elke woensdagavond oecumenische vieringen met activiteit daarna (zie bericht elders op de pagina)

U kunt dagelijks een overweging per email toegestuurd krijgen: ‘Het licht van uw gelaat’: https://www.ignatiaansbidden.org/wat-is-een-online-retraite/