Tot en met het jaar 2020 werd de Wereld Vrouwendag herdacht met een dienst in de Oude Kerk in Voorburg. Na afloop was er een gezellig samenzijn waarbij de Raad Amnesty Leidschendam-Voorburg gelegenheid bood aandacht te vragen voor vrouwen die ten onrechte worden aangeklaagd, geen proces krijgen en ten onrechte gevangen genomen zijn.

De dienst kreeg nu online vorm en wij wijzen u graag op deze manier hoe u toch in actie kunt komen.

In maart vraagt Amnesty speciale aandacht voor vrouwenrechten. Het speciale thema voor vrouwendag 2021 is Let’s Talk About Yes

U bezoekt de website www.amnesty.nl . U klikt dan op “Kom in actie” en vervolgens op “stuur een mail”. Vervolgens leest u over de omstandigheden en de tekst van het bericht dat u kunt mailen. U leest daar ook hoe uw privacy gegevens worden gewaarborgd.

Het past mooi in het begrip Vrouwendag als u kiest voor een vrouw, misschien zelfs voor meerdere vrouwen. Aan u de keuze want alle mensen die Amnesty vermeldt zijn onze zorg en aandacht meer dan waard.
Ooit begon Amnesty met het strijden voor de rechten van politieke gevangenen, Het werkterrein is in de afgelopen vijftig jaar enorm uitgebreid: van de afschaffing van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging.