Kerken in Voorburg doen mee aan de actie 44.000 namen. Sinds 1993 zijn er al 44.000 vluchtelingen omgekomen aan de randen van Europa in de Middellandse Zee. 20.000 mensen stierven tussen 2014 en 2020 aan de Europese grenzen, verdronken in de Middellandse Zee, de Evros of het Kanaal, of bevroren in de bergen van de Balkan en de Alpen. Op zondag 20 juni worden voor zoveel mogelijk van deze 44.000 vluchtelingen herdenkingspaaltjes opgericht op het strand bij Scheveningen.  Vooraf aan deze bijeenkomst worden overal in het land groepjes vluchtelingen herdacht.

MiGreat organiseert de actie ‘44.000 namen’, waarbij van 1 tot 28 juni de doden van het Europese asiel- en migratiebeleid worden herdacht.  Kerken kunnen meedoen aan de actie ‘44.000 namen’,  bijvoorbeeld door namen van slachtoffers in een kerkdienst voor te lezen. Doe u mee, dan kunt u dit laten weten via dit formulier.

Update

Inmiddels staat de teller reeds op 7000 gedenktekens. Op deze interactieve kaart kunt u zien wat er zoal gebeurt in het land

Deze foto komt uit Voorburg. De twee PKN kerken aldaar, plaatsen de gedenktekens die klaar zijn in de tuin naast de kerk. Er staat een uitleg bij voor de voorbijgangers. En het veldje groeit nog elke dag. Tevens hebben zij een dagelijks middaggebed om 12 uur in de Oude Kerk in Voorburg dat deze weken in het teken van het gedenken van de omgekomen vluchtelingen staat. Na 20 juni wil Migreat dorpen en steden blijvend stimuleren om door te gaan met een maandelijkse wake voor (omgekomen) vluchtelingen.

Bij het detentiecentrum Zeist wordt al sinds november 2005 iedere eerste zondag van de maand gewaakt; een geweldige prestatie! In november 2005, waren bij de Schipholbrand 11 doden te betreuren. Na de ramp werden mensen overgeplaatst naar Zeist. Zo begon het. Zie ook www.wakezeist.nl

Foto: gedenktekens bij de kerk in Voorburg

Bericht overgenomen uit de nieuwsbrief van de Raad van Kerken Nederland