Op zaterdag 23 oktober van 10.00 – 12.30 uur organiseren de Remonstranten een lezing over Hannah Arendt. Dr. Joop Berding, pedagoog en opvoedingsfilosoof zal het werk van deze politiek denker bespreken. Hannah Arendt (1906-1975), Duits-Amerikaans-Joods denker, schreef over zeer uiteenlopende onderwerpen zoals de liefde, Joods-zijn, de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust, de revolutie en het actieve en geestelijk leven van de mens. In zijn lezing bespreekt Joop Berding de lange lijnen en het werk van Arendt. Hij zal duidelijk maken dat Arendts studie van het werk van Sint-Augustinus, bisschop van Zippo, van doorslaggevende invloed was op hoe zij tegen de wereld en het menselijk bestaan aankeek.

Toegang voor belangstellenden 10 euro.

Kerk van de Remonstranten is aan de Laan van Meerdervoort 955 in Den Haag.

Meer informatie op www.denhaag.remonstranten.nl