Op 31 oktober vond de jaarlijkse Protestantse lezing plaats gehouden door Professor Heino Falcke is nog terug te kijken.

Professor Falcke is hoogleraar Astrodeeltjes fysica en radioastronomie aan de Universiteit Nijmegen. Hij maakte als eerste ter wereld een foto van het zwarte gat. Daarnaast gaat hij regelmatig voor als lekenpredikant in zijn protestantse gemeente in Frechen (Duitsland).  Hij stond stil bij het actuele thema duurzaamheid. Hoe bepaalt ons geloof onze houding in de omgang met de natuur, dieren en mensen om ons heen? In hoeverre zijn wij als mensen eigenlijk verantwoordelijk voor de toekomst van Gods schepping? Hij zoomde uit op de grootheid van de schepping, de aarde, het heelal, in contrast met de kleinheid van de mens. Vervolgens zoomt hij in op het vertrouwen op God en hoe dat onze houding bepaalt in de omgang met de natuur, dienen en mensen om ons heen.

U kunt de lezing hier terugkijken.

Op 18 november om 20.00 uur kun je de diepte in tijdens de online boekbespreking van het door Heino Falcke geschreven boek “Licht in de duisternis” , waar Falcke zelf vragen zal beantwoorden.