Op 4 oktober 2023, de feestdag van Sint Franciscus, vindt in de Mozes en Aäronkerk het eerste Dierendag Festival plaats getiteld “Canticle of Creatures”, met muziek geïnspireerd door de heilige Franciscus, die zich vanuit zijn band met de natuur inzette voor de wereld om hem heen. Het muziekfestival bestaat uit een middag- en een avondprogramma met composities van Kate Moore, in 2022 winnares van de Gieskes-Strijbis Podiumprijs.

Het festival, georganiseerd in samenwerking met het HERZ ENSEMBLE en de Gemeenschap van Sant’Egidio, viert de schoonheid van de natuur en creëert tegelijkertijd bewustzijn over milieukwesties. Het programma is geïnspireerd door het Zonnelied (Cantico del Sole) van Sint Franciscus en is een viering van de elementen aarde, vuur, water en lucht, waardoor elk levend wezen onder de zon in stand wordt gehouden.

“Als ik wandel, ervaar ik dat de omgeving mij een verhaal vertelt; elk onderdeel: de planten, de grond, de stenen, de dieren. Een lied is een geheugensteun om de wijsheid
van het land te onthouden,” aldus componist Kate Moore

Het Dierendag Festival wordt aangeboden als een ontmoetingsplaats waar mensen van verschillende groepen zich kunnen laten inspireren om van hun natuurlijke omgeving te houden, deze te herstellen en te genezen. Het festival draait om de universele band waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is. De toegang is gratis.

Programma Dierendag Festival 4 oktober

13.00 uur lunchconcert
Bloodwood Series: Sad Melodies and Fragile Memories, Kate Moore/Rick Hendricks
Een optreden en een installatie gebaseerd op de jaarringen van bomen.

19.15 uur avondconcert
Cantico del Sole & The Dam, HERZ ENSEMBLE
Programma gebaseerd op koraalriffen, wezens die een Dam bewonen en die hun hart uitzingen in de schemering en het Zonnelied van Sint Franciscus.

Het Herz Ensemble bestaat uit negen vooraanstaande in Nederland gevestigde musici. De band werd in 2017 opgericht en is toegewijd aan het uitvoeren van het werk van hun artistiek leider Kate Moore. Verbinding met gelijkgestemde creatieve kunstenaars, inclusiviteit en diversiteit zijn een belangrijke doelstelling van het ensemble. De musici willen een klankbord zijn voor degenen die buiten de mainstream vallen.