In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. Ook in onze gemeente. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje helpen om de problemen op te lossen. We hebben op dit moment in behoefte aan meer schuldhulpmaatjes.

Wat doet een maatje?

Een schuldhulpmaatje is een vrijwilliger die, na een driedaagse training, mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Samen met de hulpvrager maakt hij een lijst met alle onbetaalde rekeningen en een plan om die te betalen. Het doel is dat de hulpvrager overzicht krijgt en leert hoe hij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft.

Als maatje moet je vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische hulp.

Wilt u schuldhulpmaatje worden of kent u iemand die dat misschien zou willen, neem dan contact op met de coördinator van SchuldHulpMaatje:
Jos van den Broek 06 45271216;
e-mail: josvndnbrk73@gmail.com

Zie ook de informatie in een eerder gepubliceerd nieuwsbericht en de Nieuwsbrief van  de Raad van Kerken van 6 januari 2023 over het 10 jarig bestaan van Arm in Arm, Schuldhulpmaatje Leidschendam-Voorburg.

Publicatiedatum: 3 februari 2023