De overheid verwacht dat mensen steeds meer zelfredzaam zijn. Maar sommige mensen krijgen dat lang niet altijd voor elkaar. Want wat als je ziek bent, in financiële nood zit of niemand in de buurt hebt om op terug te vallen?

Daarom start HipHelpt Leidschendam-Voorburg zodat niemand alleen hoeft te staan. Samen een wandeling maken, hulp in de tuin, helpen met formulieren of gewoon een belletje op zijn tijd. Iemand die een lamp voor je ophangt of die de boodschappen voor je doet omdat dat nu even niet kan. Gewoon hulp bij iets alledaags.

HipHelpt Leidschendam-Voorburg zorgt dat er dan tóch hulp komt. Er staan vrijwilligers klaar om belangeloos hun buurtgenoten te helpen die er alleen voor staan. Zij zijn geïnspireerd door het evangelie en willen zo van betekenis zijn voor anderen. Zij bieden hulp aan mensen die dat nodig hebben, ongeacht hun cultuur of religie.

Hoe het werkt:

Dankzij de unieke HipHelpt-app komen vrijwilligers snel en eenvoudig in contact met mensen die hulp nodig hebben. Net als de app zoekt ook de helpdesk van HipHelpt Leidschendam-Voorburg altijd naar een match in de buurt. Zo komen vraag en aanbod bij elkaar én ontstaan er nieuwe contacten in de wijk of in de omgeving. Ook zien de vrijwilligers of er méér hulp nodig is, bijvoorbeeld omdat mensen eenzaam zijn of kampen met financiële problemen.

HipHelpt wordt in Leidschendam-Voorburg gesteund en begeleid door de Raad van Kerken in LV.

Om goed van start te kunnen gaan, zijn we nu hard op zoek naar hulpbieders. Mensen die bereid zijn om iets te doen voor hun naasten. Een klein gebaar kan een groot verschil maken.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website https://hiphelpt.nl/leidschendam-voorburg of download de app van HipHelpt om u/je te registreren.

En kijk hoe u/jij zich kunt aanmelden en hoe u/jij kunt aangeven wat soort hulp u/jij kunt bieden.

 

Tip: bekijk eens één van de volgende YouTube filmpjes, om een goed idee te krijgen wat HipHelpt kan doen en betekenen. Op YouTube zijn er nog veel meer filmpjes te vinden:

https://www.youtube.com/watch?v=lE3oFwg6bZo

https://www.youtube.com/watch?v=YW2ChyVSc5c