Op zaterdag 26 augustus, de dag van het cultureel zomerfestival in Voorburg, is er in “De Hoeksteen”, Rozenboomlaan 119 Voorburg, een masterclass van Monique Kuss.
Deze masterclass, van 13.00 – 16.00 uur, is vrij toegankelijk voor iedereen die alvast iets wil horen en zien van de kameropera over Katherina de Bronovo, die op donderdag 2 en vrijdag 3 november in de kapel van het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag wordt opgevoerd.

Deze opera is een initiatief van de Voorburgse zangeres en muzikaal ondernemer Julia Bronkhorst.
De opera brengt het spannende verhaal van de 19eeeuwse Sara Katharina de Bronovo, grondlegger en naamgever van een Haags ziekenhuis, en de moeilijkheden die zij overwon.
Een koppige, vastberaden vrouw, die voor haar maatschappelijke idealen en de zingeving van haar eigen leven door roeien en ruiten ging.

Zij raakt betrokken bij een oorlog die zijn aanleiding vond in het misbruik van “moderne communicatie”. Dat was in haar dagen het elektrisch telegram: het Emser Dépêche.
Op surrealistische wijze wordt zij ook betrokken bij de problemen in de huidige tijd van het ziekenhuis dat zij indertijd stichtte. Naadloos gaat het verhaal over in onze tijd, waarin
elektronische communicatie ook levensgevaarlijk misbruik kent. Een slimme speculant brengt daarmee het voortbestaan van het ziekenhuis in gevaar. Een ogenschijnlijk
onaanzienlijk personage troeft hem echter af en weet een ramp voor het ziekenhuis net op tijd te vermijden.

De muziek van de opera is gecomponeerd door Paul Prenen.
Olaf Mulder schreef het libretto!
Marijke Beversluis is de regisseur.
Solisten zijn : Myra Kroese ; Peter Schoenaker en Julia Bronkhorst.
Arjan Meijdam – pianist, Lotte Beukman – cello

Datum en tijd: zaterdag 26 augustus van13.00 en 16.00 uur
Locatie: Vrijzinnig centrum De Hoeksteen, Rozenboomlaan 119 Voorburg