THEOLOGISCHE ZOMERSCHOOL DEN HAAG 2024

Thema: TUSSEN HEMEL EN AARDE

Welkom bij de zomerschool in de Bosbeskapel van 24 t/m 28 juni.

De zomerschool bestaat uit acht lessen-met-gesprek over thema’s uit de theologie, verbonden aan Bijbel, cultuur en samenleving.

 

‘Een weekje theologie’ dus, waarin je kennis en inspiratie opdoet. Je gaat op ontdekkingstocht langs boeiende zienswijzen en je ontmoet daarbij andere geïnteresseerden in een sfeervolle omgeving. Voorkennis is niet vereist, maar affiniteit en nieuwsgierigheid zijn dat wel.

 

Programma:

  • mo: Freek Bakker met “Andere religies en wat daar wemelt tussen hemel en aarde”.
  • mi: Carel van der Meij met “Het hemels koninkrijk; met alle geweld….?”, over het (on)heil van extatische bewegingen in de geschiedenis.
  • mo: Bert Mooiman (musicus) met “Hemelse muziek van het harmonium, een Psalmenpomp?“
  • mi: Leo Fijen (KRO/NCRV) met “De Vlieger en de Vanger”, over vliegen met je hart, innerlijk vrij worden en je gedragen weten door God.
  • mo: Martin Koster met “De mens in de Bijbel: uit aarde gevormd en hemels beademd. Een woordenaar, tot bouwer geroepen, tegen afkeer en afbraak in”.
  • mi: Casper van Dongen met “Mozes en Jezus, essentieel voor ethiek en politiek”, met oog voor een bijzonder schilderij.
  • mo: Adrie Sterrenburg met “Komt er een hemel op aarde? Bijbelse denkers over de Eindtijd” (eschatologie).
  • mi: Gerco Lock met “Een blik op de hemel” a.d.h.v. filmfragmenten onder andere uit “As it is in Heaven”.

 

Locatie : Bosbeskapel, Bosbesstraat 5,2564 PA Den Haag. De kerk is met bus 21 en tram 2 prima te bereiken en ook is er voldoende parkeergelegenheid nabij de kapel. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk. Moderne technische middelen zorgen dat de lessen goed te zien en te horen zijn.

 

Dagindeling: We beginnen om 10.00 uur en sluiten af om 16.00 uur. De woensdag is een vrije dag.

Lunch: Je neemt je eigen lunch mee, maar voor de drank en wat lekkers wordt gezorgd.

Kosten: Deelname kost voor de gehele week € 90,00. Er is ruimte voor maximaal zestig deelnemers.

Regel is dat je zoveel mogelijk alle lessen volgt; intekenen op onderdelen is niet mogelijk.

 

Aanmelding en communicatie: Heb je belangstelling en wil je meer info, bel dan met 06 50 22 82 50. Wil je je direct aanmelden, schijf dan een mail aan theologischezomerschool@gmail.com met vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Je ontvangt dan een bevestiging met betaalinformatie. Na betaling sta je definitief ingeschreven.

Wil je liever een postadres gebruiken, stuur je aanmelding dan naar Ria Keijzer – Meeuwse, Tollenskade 17, 2274 LT Voorburg.

Graag tot ziens en hartelijke groeten, Jacqueline van der Deijl – Mandemaker, Rien de Jonge, Tom Vreugdenhil, Ria Keijzer – Meeuwse (coördinator).